Relining kostnad - Vad du bör veta först

Kostnaden för relining varierar vanligtvis mellan 80 000 och 150 000 kr efter det att du dragit av rotavdraget. Priset beror på olika saker, som hur långa och i vilket skick rören är. För att veta exakt vad det kommer att kosta, är det viktigt med en rörinspektion av rören. Detta hjälper till att planera arbetet så det passar just ditt hus bäst.

I den här artikeln ska vi titta närmare på vad det är som bestämmer priset för relining. Vi kommer att prata om allt från hur långa rören är till vilka material och metoder som används. Det här är för att du som äger en fastighet ska förstå vad du kan behöva betala för den här tjänsten.

Relining är ett smart sätt att göra gamla avloppsrör nästan som nya igen, utan att behöva göra en stor renovering. Istället för att byta ut rören lägger man in nya rör inuti de gamla. Detta gör att man slipper bryta upp golv och väggar, vilket sparar både tid och pengar.

Läs vår artikel Relining eller Stambyte?: Vilket ska man välja?

Reline Vision Sverige AB erbjuder relining i Göteborg och längs hela västkusten. Besök vår sida orter för att se om vi är verksamma i ditt område.

Vad kan påverka ett relining pris?

Priset för relining kan ändras beroende på flera saker. Om du till exempel renoverar badrummet samtidigt, kan det påverka kostnaden. Även skicket på avloppsbrunnarna och hur lätt eller svårt det är att komma åt dem spelar roll. Om brunnarna är svårtillgängliga eller skadade kan det bli dyrare.

Det är också viktigt att använda material som är gjorda för att hålla i det svenska klimatet. Material som CR072 är gjorda för att hålla länge och fungera bra i våra förhållanden. De måste uppfylla vissa krav, som att vara tåliga och hålla tätt. Att välja rätt material kan göra arbetet dyrare, men det betyder också att det blir gjort ordentligt.

Storleken på ditt hus och hur komplicerat avloppssystemet är, inklusive antalet avlopp och förgreningar, kan också göra att priset varierar.

En noggrann undersökning av rören innan man börjar är viktigt för att få en bra uppskattning av vad det kommer att kosta. Detta steg hjälper till att se exakt vad som behöver åtgärdas, vilket kan påverka det slutliga priset.

Vad är kostnaden för relining av en villa?

Kostnaden för att göra relining i en villa beror på flera olika saker, som hur stort huset är och hur avloppssystemet ser ut. För ett mindre hus börjar priserna ofta runt 80 000 kronor, men för ett större hus kan det bli upp till 150 000 kronor eller mer. Det beror på hur långa och tjocka rören är, samt hur de gamla rören ser ut. Hur avloppssystemet är uppbyggt, med alla dess förgreningar och avlopp, påverkar också priset.

Kom ihåg att dessa siffror bara är en uppskattning, och den faktiska kostnaden kan skilja sig. En grundlig undersökning av rören kan ge en mer exakt bild av vad det kommer att kosta.

Vad kostar relining för Brf:er?

För bostadsrättsföreningar kan relining vara ett billigare alternativ än att helt byta ut rören. Det blir ofta billigare per lägenhet, och det stör inte de som bor där lika mycket.

Priset för att göra relining i hela föreningen kan variera mycket, beroende på hur stort huset är och hur avloppssystemet ser ut. Att jämföra olika metoder och få offerter från flera företag är ett bra sätt att få en bättre uppfattning om vad det kommer att kosta.

Relining metoder och deras kostnader

Det finns främst två metoder för relining: strumpmetoden och sprutmetoden. Strumpmetoden innebär att man drar en flexibel strumpa genom rören, som sedan härdas och bildar nya rör inuti de gamla.

Detta är ett bra sätt att fixa skador och förlänga rörens livslängd utan stora grävarbeten. Sprutmetoden innebär att man sprutar in en ny beläggning inuti rören för att renovera dem. Detta passar bäst för mindre skador.

Båda metoderna har sina fördelar och kan väljas baserat på vad som passar bäst för just ditt projekt.

När ska man inte Relina?

Om rörsystemet är kraftigt skadat, kan relining vara otillräckligt för att återställa dess funktionalitet och säkerhet.

I fastigheter där det finns stora strukturella problem, som allvarliga vattenskador eller mögel, är relining inte en lämplig lösning.

Samanfattning

Det som påverkar priset för relining mest är hur avloppssystemet ser ut, hur gamla rören är, och vilken metod man väljer. En första undersökning är viktig för att kunna ge en noggrann kostnadsuppskattning.

Att välja rätt metod kan göra att arbetet blir både billigare och mindre störande.

Vi på Reline Vision Sverige erbjuder en kostnadsfri konsultation och en skräddarsydd offert baserat på dina unika behov.

Kontakta oss för en konsultation

Hör av dig till oss om du behöver få hjälp med dina avloppsrör