Relining Göteborg – Få kostnadsfri rådgivning idag!

Reline vision Sverige utför relining i Göteborg. Ett ekonomiskt och miljövänligt alternativ till traditionellt stambyte. Vi har 20 års erfarenhet inom branschen och en lång historia av framgångsrika projekt.

Vi hjälper villaägare, fastighetsägare och brf:er renovera trasiga eller gamla avlopp.

Kontakta oss på nummer: 0709 – 53 21 17 eller kontakt@relinevision.se för en kostnadsfri konsultation.

Hur fungerar relining?

  1. Först utförs en noggrann rörinspektion för att identifiera skador och bedöma avloppssystemets tillstånd.
  2. Sedan följer en grundlig rengöring för att ta bort beläggningar och föroreningar, vilket förbereder rören för nästa steg.
  3. Nästa steg är rörinfodringen även kallad strumpmetoden. Epoxy hälls in i en fodrad strumpa. Strumpan för man sedan in i de befintliga röret med hjälp av tryckluft. Strumpan dränkt i epoxy fäster sig mot det gamla röret. På så sätt skapas ett nytt rör inuti de befintliga röret.
  4. Efter infodringen måste fodret härda, vilket kan ta några timmar till en dag beroende på metod och material.
  5. Det sista steget är ytterligare en inspektion av röret. För att säkerställa att reliningen lyckats.

Relining eller stambyte?

Relining är mer kostnadseffektivt och går betydligt fortare jämfört med ett stambyte. Genom att undvika att riva ut och ersätta befintliga rör med nya, sparar relining både tid och pengar. 

Fastighetsägare och hyresgäster kan bo kvar under arbetets gång, vilket minskar störningar i vardagen. Arbetet tar endast några dagar. Ett stambyte kan däremot ta flera veckor eller månader.

Relining är dessutom ett miljövänligt val. Det beror på metoden minimerar avfall och utnyttjar befintliga rörstrukturer. Att helt byta ut rören kan hålla upp till 60 år. Relining däremot kan hålla upp till 50 år. Om du inte behöver renovera kök och badrum är det ett bättre alternativ.

Vad kostar relining i Göteborg?

För en genomsnittlig villa kan priset för relining ligga mellan 80 000 och 150 000 kronor efter ROT-avdrag.  Vi använder materialet CR072 som är av högsta kvalitet. Det för att säkerställa att dina rör håller så länge som möjligt.

Kostnaden för relining i Göteborg varierar beroende på flera faktorer. Bland annat längden och diametern på rören. Antalet avloppsbrunnar och förgreningar i systemet, samt valet av material. 

Det är svårt att ge ett exakt pris per meter utan en ordentlig rörinspektion. Varje projekt har unika förutsättningar och krav.

Vad är relining?

Relining är en metod för att renovera och förstärka dina gamla eller skadade avloppsrör. Du behöver på så sätt inte gräva upp och ersätta de befintliga rören. 

Genom att skapa ett nytt rör inuti det befintliga sparar du både tid och pengar. Du bidrar också till ett grönare och mer hållbart samhälle.

Metoden är fördelaktig i äldre byggnader där rören är integrerade i byggnadens konstruktion. Vilket gör traditionella renoveringsmetoder både dyra och störande. 

Kontakta oss för relining i Göteborg

Kontakta oss för att hjälp med att relina både ny och gamla rör i Göteborg. Vi har lång erfarenhet av av alla olika typer av rör och situationer. Vi bjuder på en kostnadsfri konsultation och lämnar därefter en offert ni kan läsa igenom i lugn och ro.

Vanliga frågor

Vilken relining är bäst?

Strumpmetoden anses vara den bästa och mest hållbara metoden. Det beror att det skapar ett robust nytt rör inuti det befintliga. Röret kan sen hålla i upp till 50 år.

Mycket proffsigt och trevliga killar. Resultatet ser bra ut med lekmanna-ögon och de höll tid, plan och kostnader.

Otroligt proffsiga och tillmötesgående. Fantastiskt utfört arbete. Tommy Karlsson Bovallstrand

Läs mer om oss

Eller ring oss direkt!

070- 95 32 1 17

Kontakta oss för en konsultation

Hör av dig till oss om du behöver få hjälp med dina avloppsrör